Admiralencup

Zaterdag 18 mei was het weer zover! De Admiralencup in Uithoorn. Een wedstrijd van 35 of 70 kilometer roeien, zeilen, jagen en wrikken. Een wedstrijd om als eerste binnen te zijn, een prestatie om de wedstrijd uit te varen.

Dit jaar hadden we maarliefst 4 teams ingeschreven. De zeeverkenners, wilde vaart, stam en ouwe lullenboot vertrokken zaterdag om 8 uur vanaf het clubhuis. Eenmaal aangekomen in Uithoorn werden de boten opgetuigd en rond half 11 starten de eerste teams.

De stam en de wilde vaart begonnen ontzettend goed, alleen jammer dat ze met de verkeerde wedstrijd waren gestart. Een beetje straftijd is niet erg, als het maar gezellig is! Uiteindelijk wisten de zeeverkenners de 6e plaats te pakken op de 35 km en gingen de ouwe lullen er met de 10e plaats vandoor. Op de 70 km kwam de stam na ruim 12 uur binnen op de 17e plaats, terwijl de wilde vaart de wedstrijd afsloot door na 17,5 uur te finishen op de laatste plaats.

Helaas gingen de wekkers al vroeg voor de sleep terug naar schoonhoven. Na een dag slepen, de spullen opruimen en een drankje om af te sluiten, kon iedereen lekker naar huis om bij te komen van een fantastisch weekend!