Contributie & Kosten

De contributie


Voor de speltakken bevers, welpen, junioren, zeeverkenners, wilde vaart en stam is de contributie vastgesteld op €15,- per maand. Voor de speltak plusscouts is de contributie vastgesteld op €7,50 per maand. Voor de vrijwilligers in het bestuur, de leiding van de speltakken en de vrijwilligers die een bijzondere kadertaak verrichten binnen de groep is er een vrijstelling van de contributie. Ronde de 23e van iedere maand wordt de contributie geïnd per automatische incasso door de penningmeester.

Met de contributie kunnen we materialen aanschaffen om uw kind een leuke zaterdag te geven. U kunt hierbij denken aan knutsel- en spelmateriaal voor de bevers en welpen, maar ook bootmateriaal en verf voor de junioren, zeeverkenners en wilde vaart. Ook ons gebouw en (kampeer)materiaal wordt met de contributie bekostigd. Verder zijn alle speciale activiteiten zoals regioactiviteiten, wedstrijden en andere uitjes bij de contributie inbegrepen.

U kunt Scouting Olivier van Noort II ook financieel steunen door middel van een vrijwillige bijdrage, dit kan eenmalig zijn of met een doorlopende machtiging.

Heeft u vragen over de contributie of wilt u een vrijwillige bijdrage doen? Neem dan contact op met de Penningmeester (Martin Vonk).

Kampen


Kampen zijn echter niet inbegrepen bij de contributie en zullen apart betaald moeten worden. De kosten voor kampen verschillen per speltak en worden jaarlijks waar nodig bijgesteld. Hieronder staat een schatting van de totale kosten voor kampen per speltak voor één jaar. De leiding van de speltakken betalen de helft van het kampgeld.

Bevers: €30,- per jaar. Twee weekendkampen.

Welpen: €140,- per jaar. Weekendkamp en zomerkamp.

Junioren: €140,- per jaar. Weekendkamp en zomerkamp.

Zeeverkenners: €200,- per jaar. Weekendkamp, zomerkamp en CWO-kamp.

Wilde vaart: €200,- per jaar. Weekendkamp, zomerkamp en CWO-kamp.

Eenmalige kosten


Net als bij een sportclub hebben ook scouts speciale kleding: de ScoutFit! De bevers dragen een rode blouse, bij alle andere speltakken wordt een blauwe blouse gedragen. De blouse kost €29,95 of €33,95, afhankelijk van de maat. Daarnaast hoort bij de ScoutFit een groepsdas en een groepspet. Deze kosten samen ongeveer €18,25.

De zeeverkenners en wilde vaart hebben voor de veiligheid een reddingsvest nodig. Wij bieden kosteloos reddingsvesten met vaste vulling ter beschikking, maar de meeste leden kiezen er voor een automatisch reddingsvest aan te schaffen. De aanschafkosten hiervoor bedragen circa €60,-. Daarnaast dienen automatische reddingsvesten om het jaar gekeurd te worden, á circa €25,- per keer.

Voor kampen dient uw kind zelf slaapspullen mee te nemen zoals een slaapzak en een matje. Ook is een goede weekendtas een aanrader.

Financiële bijdrage


Wilt uw kind graag op Scouting maar kunt u de contributie niet betalen? Sommige gemeenten kunnen een bijdrage leveren aan de contributie of andere kosten. Informeer hiervoor bij uw gemeente.

Voor kinderen uit gezinnen in de gemeente Krimpenerwaard en Lopik met een inkomen van maximaal 110% van het minimum inkomen kan het Jeugdcultuurfonds mogelijk een bijdrage leveren. Dit fonds is bedoeld voor kinderen van 4 tot 18 jaar.jeugdcultuurfonds

Een aanvraag bij het Jeugdcultuurfonds kan alleen gedaan worden door een intermediair. Dat is iemand die professioneel bij uw kind betrokken is, bijvoorbeeld de groepsleerkracht, mentor, directeur van de school, de huisarts, maatschappelijk werker of  een jeugdzorginstelling. Zij kunnen zich aanmelden als intermediair op www.allekinderendoenmee.nl. Vervolgens kunnen ze via dezelfde website een aanvraag doen voor uw kind. Scouting Olivier van Noort II kan dus zelf géén aanvraag doen bij het Jeugdcultuurfonds.

Naast de contributie kan het Jeugdcultuurfonds een bijdrage leveren bij de aanschaf van de ScoutFit en mogelijk andere materialen. Helaas kan het Jeugdcultuurfonds geen bijdrage leveren aan kortdurende activiteiten zoals kampen.

Een aanvraag bij het Jeugdcultuurfonds kan het hele jaar door gedaan worden en is dus niet afhankelijk van het begin van het (school)jaar. De startdatum is altijd gelijk aan de datum van het indienen van de aanvraag met een looptijd van 12 maanden. Het Jeugdcultuurfonds zal nooit met terugwerkende kracht vergoeden.

Kijk voor meer informatie op www.jeugdcultuurfonds.nl of download de flyer van het Jeugdcultuurfonds (gemeente Krimpenerwaard).