Duinenmars

Duinenmars, een mars in de duinen; klinkt leuk. Ook dit jaar waren de welpen van Scouting Olivier van Noort 2 actief aanwezig. De Duinenmars is een initiatief uit de jaren vijftig van de vorige eeuw, om geld in te zamelen voor gehandicapte scoutingjongeren en voor scoutingactiviteiten in Zuid-Holland.

Een groep van 15 welpen, leiding en een aantal bereidwillige ouders reisden af naar Den Haag/Kijkduin. De dag begon met een stevige koude wind. Het is duidelijk zichtbaar dat de natuur nog vele weken achterloopt. Verschillende deelnemers vertellen dat dit de eerste Duinenmars is waaarbij er nog geen blaadjes aan de bomen zitten. Desondanks gaan de welpen enthousiast op pad.

Onderweg werd er lekker snoep uitgedeeld en gespeeld. Sommige welpen vonden het leuk om de leiding als paard te behandelen. Ruim over de helft van de tocht hebben de welpen lekker hun lunchpakketje opgegeten; dat smaakte best tijdens zo’n tocht. Bij de finish hadden vele welpen nog veel energie en konden nog wel een rondje lopen. Op de terugreis waren de meeste welpen toch wel erg moe na de toch in de duinen. Met rode blosjes op de wangen stapten ze uit de auto bij het clubhuis. De medailles werden uitgedeeld;  er was zelfs iemand die al voor de vierde maal de duinenmars gelopen heeft! GEWELDIG!

Ook dit jaar was de duinenmars een succes!