Halloween

Vrijdag 1 november was Schoonhoven voor één avond weer Spookhoven. Door de hele stad liepen eng verklede en geschminkte mensen! Ook Scouting Olivier van Noort 2 had voor de gelegenheid zoals ieder jaar hun clubhuis verbouwd tot een heus spookhuis, met als thema ‘Het Spook van de Opera’… Met ruim 500 bezoekers was het spookhuis weer een groot succes!

We treden binnen in het theater. We worden verwelkomt door de eigenaar van het theater. Hij belooft ons een geweldige show, maar de journalist in het publiek weet wel beter: volgens hem zijn alle voorstellingen hier slecht.

De show begint en het gordijn gaat open. Op het podium staat een operazanger te zingen, met op de achtergrond een operazangeres. Al snel blijkt dat deze achtergrond zangeres zelf de hoofdrol wil want ze vermoord hem waar iedereen bij staat!

We gaan snel verder en komen back stage uit. In een donkere ruimte vol met allerlei touwen en elektronica vertelt de toneelmeester dat we inmiddels een paar jaar verder zijn. Sinds de moord spookt het in het theater. Tijdens het gesprek komt er spontaan een lamp naar beneden vallen, door het spook van de vermoorde operazanger!

In de kleedkamer zit de operazangeres. Sinds ze de operazanger heeft vermoord krijgt ze alle hoofdrollen en ook nu zit ze zich klaar te maken voor een voorstelling. Plots komt het spook tevoorschijn! Hij waarschuwt haar: hij zal haar haar liefste bezit afnemen! Ze is niet erg onder de indruk en het spook verdwijnt weer…

In de artiesten foyer staat onze operazangeres wat te drinken. Na een slok verliest ze opeens haar stem! De barman is eigenlijk het spook en hij heeft zijn wraak genomen: hij heeft haar liefste bezit, haar stem, afgenomen!

Het spookhuis is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Schoonhoven en het Rivierenlandfonds!

logo_gemeenteschoonhoven logo_rivierenland