Jungledag

Afgelopen zaterdag zijn we met bijna alle Welpen uit de regio naar de Jungledag in Oudewater geweest en was het leuk! Het thema was Waterproof en wat was er een goed verhaal bij!

Het ging over Mowgli die in de Talaab-Poel zich zelf even op wilde frissen, maar toen kwam er opeens een stem uit het water. Hij werd gewaarschuwd dat het water was vies. Maar van wie kwam die stem, hij dacht na en kwam erachter dat het Malchi was. Malchi vroeg om zijn hulp, hij voelde zich helemaal niet meer goed door al dat vieze water. Op de achtergrond vaarde er een boot langs die een ton in het water gooide, wat was dat nou?!

Mowgli besloot er wat vrienden bij te roepen, namelijk Shanti, Baloe en Bagheera. Samen met zijn vrienden bedachten ze een oplossing om het water weer schoon te krijgen want dit kon echt niet meer! Ze bedenken dat ze een filter nodig hebben om zo al het water weer schoon te krijgen, in dat filter moeten een paar onderdelen en die gaan de kinderen verzamelen bij de activiteiten. Ze hadden een pijp, houtskool, watten, schoon zand, fijn grind, grof grind en een bakje voor het schone water nodig. Ze moesten maar snel aan de slag.
Ondertussen liepen Baloe en Bagheera rond om de kinderen aan te moedigen en drinken te brengen. Toen de kinderen lekker geluncht hadden met een broodje knakworst konden ze weer snel aan de slag om de laatste spullen voor het filter te halen.

Toen ze alle spullen hadden konden Mowgli en Shanti het filter proberen, maar eerst moesten alle spullen uit het publiek verzameld worden. Toen alle spullen op het eiland waren konden Shanti en Mowgli, samen met Baloe en Bagheera beginnen aan het bouwen van het filter. Wat gebeurde er toen, de schatgravers kwamen terug, samen met de kinderen gingen Mowgli en Malchi de schatgravers wegjagen. Er kwamen een heleboel spookgeluiden overal en nergens vandaan en daar waren ze heel bang voor!
Toen ze weg waren en het water door het filter lieten lopen, kwam er hartstikke schoon water uit lopen. Het had gewerkt! Zo konden ze al het water uit de Talaab-Poel verschonen en kon Malchi weer lekker rondzwemmen zonder ziek te zijn.

Maar wat ziet Malchi dan? Hij ziet een schat op de bodem liggen. Samen met Mowgli en Balou halen ze de schat uit het water, wat zit er in de schat? Het zijn allemaal insignes van de Jungledag, samen met een kompas. Alle kinderen krijgen dit mee naar huis en zo was Jungledag 2014 ontzettend geslaagd!