Koninginnedag

Ook dit jaar was Scouting Olivier van Noort 2 weer duidelijk aanwezig met Koninginnedag in Schoonhoven. Met zowel het hijsen van de vlag, als leuke activiteiten in de middag hebben we weer laten zien dat Scouting in Schoonhoven heel actief is!

Zoals ieder jaar waren scouts aanwezig bij de aubade om de vlaggen te hijsen. Met een groot deel van onze groep stonden we voor het stadhuis. De vlaggen werden gehesen door 3 welpen en 3 zeeverkenners. Na het hijsen van de vlaggen zat de dag er voor de bevers, welpen en zeeverkenners alweer op.

De wilde vaart en stam moesten snel weer aan het werk om hun activiteiten klaar te zetten. De stam zette een vlet op de Stenenbrug en lieten een kratstapelkooi opblazen, terwijl de wilde vaart een vlet van het ponton naar de Voorhaven voer.

De hele dag verzorgden we twee activiteiten: kratstapelen en zeiltochten op de Lek. Vooral het kratstapelen was dit jaar weer een groot succes. Jong en oud heeft geprobeerd zo hoog mogelijk te komen en regelmatig stonden groepen mensen met spanning mee te kijken. Lang leek het record op 15 kratten te blijven, maar één persoon verbrijzelde dit record met een ongelofelijke 17 kratten!