Nawaka 2018

In de zomer van 2018 gaan de zeeverkenners van Scouting Olivier van Noort II naar het Nationaal WaterKamp, oftewel: Nawaka. Nawaka is het grootste waterkamp van Europa waar zo’n 5.000 welpen, zeeverkenners en wilde vaart aan deelnemen. Ook zullen er buitenlandse Scouts aanwezig zijn. Nawaka wordt elke vier jaar gehouden en duurt 10 dagen.

Zo’n groot kamp is een onvergetelijke ervaring. Nawaka is niet te vergelijken met een normaal zomerkamp, alles is veel grootser en de activiteiten zijn vaak dingen die we op een normaal zomerkamp niet kunnen doen. Daarnaast ondernemen we op Nawaka natuurlijk bekende activiteiten zoals zeilen, wedstrijden, zwemmen, trektochten en hikes. Ook het contact met andere Scoutinggroepen en het sluiten van vriendschappen met andere Scouts zijn geweldige onderdelen van Nawaka.

Helaas is Nawaka wel een erg duur kamp. Als wij alle kosten door moeten berekenen naar de ouders van onze zeeverkenners moeten wij ruim €325 per persoon vragen. Dit is ontzettend veel! Daarom gaan we het komende jaar acties uitvoeren om het kampgeld naar beneden te krijgen. Ons doel is om minimaal €2.250 op te halen. Op een poster in de hal van ons clubhuis is te zien hoe ver we al zijn. Dankzij een bijdrage van onze groep (€500), de opbrengst van ons pannenkoekenrestaurant (€1.300) en de opbrengst van de Jantje Beton collecte (€500) hebben we al €2.300 opgehaald!

Helpen?

U kunt ons helpen door ons bij onze acties te steunen. Hieronder leest u wat de eerstvolgende actie is en wat u voor ons kunt betekenen. Daarnaast kunt u ook direct doneren voor Nawaka door een bedrag over te maken naar bankrekeningnr. NL41 RABO 0125 2711 31 t.n.v. Scouting Olivier van Noort II o.v.v. Donatie Nawaka. Alle kleine beetjes helpen!

De eerst volgende actie is…

De eerst volgende actie die de zeeverkenners gaan uitvoeren is het organiseren van een sponsortriathlon. Bij de zeeverkenners kunt u meer informatie krijgen.