Overvliegen

Vandaag was het weer zover, het overvliegen. We begonnen de dag met het openen, dat werd vervolgt met een introductiepraatje. Vervolgens werden er 6 nieuwe leiders bij verschillende speltakken geïnstalleerd. Daarna kon het overvliegen echt beginnen.

Het parcours was voor elke speltak verschillend, naarmate de leeftijd vorderde werd het parcours langer en moeilijker. De Bevers eindigde in een kano en werden zo welkom geheten bij de Welpen. De 10-jarige Welpen gingen naar de Junioren en werden door de leiders welkom geheten in een juniorenvlet. De 11-jarige Welpen werden welkom geheten bij de Zeeverkenners in een lelievlet. De Zeeverkenners en de Wilde vaart deden het parcours achterstevoren en werden met een welkomshapje verwelkomt bij de nieuwe speltak.

Na het overvliegen en omkleden deden we vossenjacht door het centrum van Schoonhoven. De opdracht was om zo snel mogelijk alle vossen te vinden en hun krabbels te verzamelen.

Terwijl de kinderen het spel aan het spelen waren werd er door de overige leiding opgeruimd, zodat we na het spel lekker aan tafel konden. Want we sloten af met een gezamenlijke maaltijd, traditioneel boerenkool met worst. Vers gemaakt door onze kok Hathi! Wat was het een leuke dag en hebben we genoten!