Schuurkamp ZV

11, 12 en 13 maart was het weer zo ver, schuurkamp!!! 11 maart stond in het teken van kaderkamp, waarin het kader (de oudste zeeverkenners) door middels van spelletjes en opdrachten dichter bij elkaar komen en beter leren een bak te leiden. Na deze vooral gezellige avond was het tijd voor het echte werk. De resterende zeeverkenners hadden zich zaterdag bij het kader gevoegd en zijn gestaag begonnen met het schuren, schoonmaken en verven van de boten.

Op de 12e is er vooral aandacht besteed aan het schuren en schoonmaken, maar aan het einde van de dag is er ook nog geverfd! In 1 dag was het blauw, de bootkleur, roeren en zwaarden en de kuip gemenied.

Na het harde werken werden de tenten nog even opgezet en kregen de zeeverkenners even lekker vrije tijd. Toen die tijd over was kregen de zeeverkenners te horen dat ze zelf mochten gaan koken, super leuk! Na wat overleg met de leiding gingen ze naar de supermarkt en haalde hun benodigdheden. Het resultaat mocht er zijn, want het eten was heerlijk.

Toen het eten klaar was en de afwas gedaan,  was het tijd voor een avondspel. Het was een handelsspel waarbij er zoveel mogelijk boten bij elkaar gehandeld moesten worden. Klinkt simpel, maar de posten veranderden van handelskoers en plaats. Het ergste waren de piraten die rondliepen, want zij konden namelijk een voorwerp van je afpakken. Aan het einde van dit spannende spel was het tijd om nog even warme chocolademelk te drinken en naar bed te gaan, want de volgende dag was het weer vroeg op.

Op de laatste dag is er alleen nog maar geverfd. Deze keer lag de focus op de overloop en het grijs in de boot. Dit ging allemaal super snel en leidde er toe dat de verkenners eerder klaar waren en ook ietsjes eerder naar huis konden.

Het kamp was gezellig en we zijn super ver gekomen met de boten. We kunnen weer bijna gaan varen en lekker gaan genieten van het lekkere weer wat ons te gemoed staat.