Zomerkamp ZV

Wat was het een heerlijke week. Mooi weer, gezelligheid en lekker zeilen. Kortom een super gaaf zomerkamp! Dit zomerkamp stond in het thema van de G.A.N.G.S.T.E.R.S. Zij waren opzoek naar de beste gangsters om hen te vervangen. Een week lang gingen de zeeverkenners de strijd met elkaar aan om uit te vechten welke bak nou eigenlijk uit de beste G.A.N.G.S.T.E.R.S. bestond.

Zaterdag 13 augustus

Op zaterdag verzamelde alle zeeverkenners zich op het clubhuis. Hier hebben zij afscheid genomen van de papa’s en de mama’s en gingen op weg naar het kampterrein. Eenmaal aangekomen was er een klein probleempje, want de boten waren er niet. De sleep was namelijk vertraagd door een kapotte sluis. Maar geen nood, want we konden een schuit van de havenmeester lenen en hebben toen alle spullen naar het eiland gevaren.

Op het eiland heeft iedereen zijn tentje opgezet en werd het tijd om te gaan eten. De eerste avond hadden de zeeverkenners gelijk een godenmaal, want er waren lekkere wraps voor ze klaargemaakt! Na het eten was het tijd voor een avondspel. De G.A.N.G.S.T.E.R.S. hadden ze opgedragen te ontsnappen van het eiland, maar daarvoor moesten ze wel alle agenten omkopen met donuts. Om dit te doen moesten de zeeverkenners naar verschillende posten lopen om daar de donuts te verzamelen.

Na dit spannende spel zijn alle zeeverkenners naar bed gegaan en zijn gaan slapen om de volgende dag weer fris en fruitig op te staan.

DSC00609

Zondag 14 augustus

Vandaag was het weer vroeg op, want er stond een energiek programma gepland. Na het ontbijt moesten de zeeverkenners hun boten optuigen en was het tijd om hun kampshirts te gaan maken! Tijdens het maken is er gekletst en is er vooral hard gelachen om de shirts die iedereen had gemaakt. Toen ze klaar waren heeft iedere zeeverkenner een modeshow gelopen om hun shirt goed te laten zien. De drie mooiste shirts kregen later op de dag een beloning.

‘s Middags was het tijd voor een postenspel. Over de plas waren verschillende posten en daar konden de zeeverkenners spullen verdienen voor hun avondeten. Zo waren er posten waar ze geblinddoekt de boot moesten op- en aftuigen, maar ook een post waar ze een vlot moesten maken. Al met al was het een enerverende middag.

Met de spullen die ze hadden verzameld hebben de zeeverkenners lekkere nasi gemaakt. Dit ging bij sommige boten iets minder snel en goed dan bij andere, maar uiteindelijk heeft iedereen lekker gegeten!

Na de afwas was er even vrijetijd, maar niet voor lang. Want ze werden ontvoerd door een andere groep boeven. Toen ze weer wat konden zien waren ze ergens midden op de plas gedropt en moesten ze zelf de weg terugvinden, maar daar hadden ze geen moeite mee en waren binnen no time terug.

DSC00664

Maandag 15 augustus

Maandag was een zware dag… het was namelijk tijd voor de trektocht! ’s Ochtends moesten de kinderen hun spullen inpakken en in de boot leggen. Tof en dat klaar waren kregen de bootsmannen een kaart met de route en moesten ze gaan varen. Het was een lange tocht, maar kinderen zijn veilig en wel bij de overnachtingsplaats aangekomen.

Na het boten aftuigen en het opzetten van hun dektenten gingen ze macaroni koken. Wederom hadden ze het goed gedaan en was het avondeten heerlijk!

’s Avonds was het tijd om lekker een vuurtje te stoken en marshmallows te bakken. Ook zijn er liedjes gezongen en was het hartstikke gezellig! Nadat er een tijdje lekker gezongen en gegeten was, was het tijd om naar bed te gaan. De zeeverkenners gingen zicht toen wassen en lekker in de boten slapen.

DSC00670

Dinsdag 16 augustus

Vandaag was het tijd om de trektocht af te maken. In de ochtend is alles opgeruimd en zijn de zeeverkenners verdergegaan met de trektocht. Dit verliep goed en rond een uur of 3 waren ze terug bij kampterrein. Na zo’n lange dag was het tijd om lekker uit te rusten en hadden de verkenners vrije tijd. Deze tijd hebben ze natuurlijk gebruikt om lekker te zwemmen!

Als avondactiviteit hebben de verkenners een handelsspel gespeeld waarin ze zoveel mogelijk spullen moeten verhandelen tussen verschillende posten. Dit was alleen niet zo makkelijk als het leek want er was ook een douanier die spullen afpakte van de kinderen.

DSC00703

Woensdag 17 augustus

Ooh deze dag was het zo ver… de zeeverkenners waren aan het zeilen en toen ze terugkwamen stond ze daar… Neptuna!!! Het was tijd voor het dopen!!! Alle zeeverkenners die voor het eerst mee waren op kamp werden gedoopt. Het is natuurlijk leuk om te zien hoe je mede scouts gedoopt worden, maar het is nog leuker om te zien hoe je nieuwe leiding gedoopt wordt! Martin, Reinhart en Sietse waren voor het eerst mee als leiding op het kamp en werden dus ook gedoopt. Ook was de penningmeester Mikel van de partij, hij wist alleen niet dat hij ook gedoopt zou worden, dus voor hem was het een hele verassing.

Na het dopen werd er geluncht en zijn er zeilwedstrijden gehouden. Het was best wel spannend en de leidingboot die meedeed had water geschept! Ook werden er verschillende boten gekaapt en was er vooral veel lol!

‘s Nachts is er ook een nieuw avondspel gespeeld, belegeringsstratego. Het was de bedoeling om bij het andere team te komen en daar in plaats van een vlag te zoeken, geld te stelen uit de kluis. Door combinaties te maken in kaartjes van mensen was het mogelijk om heel veel geld te verdienen!DSC00751

Donderdag

Vinkeveen was het doel van de dag! Na het ontbijt zijn de zeeverkenners naar Vinkeveen gaan zeilen. In Vinkeveen hebben zij het spel follow the money gedaan. Ze moesten naar verschillende locaties lopen en daar geld ophalen, want hun geld was gestolen en dat moesten ze natuurlijk terugvinden.

Nadat ze al hun geld teruggevonden hadden hebben we bij de supermarkt een ijsje gegeten, omdat Jeffrey jarig was! Heerlijk genieten dat ijs! Na het eten heeft de leiding boodschappen gedaan voor het avondeten van de kinderen (ze mochten zelf koken en verzinnen wat ze wilde) en hadden de zeeverkenners lekker vrijetijd in de stad.

Na het eten stond er wel een heel erg gaaf spel op het programma. We gingen namelijk laser gamen! In verschillende teams zijn er spellen gespeeld zoals; bom ontmantelen en team deathmatch. Natuurlijk heeft iedereen het heel erg naar hun zin gehad met deze unieke avondactiviteit.

DSC00758

Vrijdag

Vrijdag ochtend was het tijd voor de ultieme showdown. Alle bakken hebben tegen elkaar gestreden om als eerste de sleutel te bemachtigen en de kluis te openen. Om de sleutel te krijgen moesten ze; puzzels oplossen, varen, een stormbaan lopen, zwemmen en vuur maken. De uiteindelijke winnaar was de 892 met Micha, Ilica, Naomi en Thijs. Zij waren dit kamp de beste nieuwe G.A.N.G.S.T.E.R.S.

‘s Middags hebben de zeeverkenners nog lekker gezeild en hebben daarna alvast hun spullen zo ver ze konden opgeruimd. Richting de avond werd het wat regenachtig en hebben we met elkaar nog wat zeiltjes gespannen.

In de avond was er een kampvuur en hadden we bonte avond. Met elkaar hebben we gezongen gek gedaan, marshmallows gebakken en lekker gekletst.

DSC00811

Zaterdag

Zaterdag was maar een korte dag. De tenten werden afgebroken en in de boten geladen. Eenmaal aan de kade stonden er ouders te wachten en zijn we naar Schoonhoven gereden. Daar is alles uitgeladen en opgeruimd.

De zeeverkenners hebben toen hun spullen gepakt en zijn naar huis gegaan.

DSC00610