Zomerkamp ZV

Zaterdag 15 augustus was het zover, het jaarlijkse zomerkamp van de Zeeverkenners! De eerste dag was vooral gereserveerd voor het opbouwen van het kamp, met als extra uitdaging dat eerst alle spullen per boot overgevaren moesten worden. ‘s Avonds werden de kinderen in een vlet ergens op het Alkmaardermeer gedropt, terwijl de oudsten door de leiding in Uitgeest achter werden gelaten.

Zondag zat het weer helaas niet mee, maar hebben de Zeeverkenners zich toch goed vermaakt. Tussen de buien door was er tijd voor wat spelletjes en ‘s middags zijn ze nog op het Alkmaardermeer geweest. Ondanks een uitdagende wind kwamen alle Zeeverkenners toch aan de overkant terecht. Na een lekkere maaltijd met wraps moesten de Zeeverkenners opzoek naar allemaal rare dieren op het kampterrein…

Ook maandag waren de weergoden ons slecht gezind en was er veel regen. ‘s Ochtends kregen de kinderen wat vrije tijd en zijn er wat kleine spelletjes gespeeld. Als troost hebben de Zeeverkenners als lunch zelf wentelteefjes gebakken. ‘s Middags mocht er nog gezeild worden en daar hebben de meeste kinderen ondanks het weer gebruik van gemaakt.

Dinsdag was het weer wat beter en zijn de Zeeverkenners op trektocht gegaan. Helaas moest er ‘s ochtends veel geroeid worden, maar na de sluis (en een lekker stukje taart, want Jeffrey was jarig!) kon er nog volop gezeild worden. Op de overnachtingslocatie hebben de kinderen hun vletten ingericht om lekker te slapen, hebben ze zelf eten gekookt en was er ‘s avonds veel gezelligheid, liedjes en marshmallows bij het kampvuur!

Woensdag moest het tijdelijke kamp weer opgebroken worden en vertrokken de Zeeverkenners weer richting het kampterrein. Gelukkig kon er vandaag wel veel gezeild worden! Via een andere sluis en een lekker broodje knakworst waren de Zeeverkenners na een leuke maar vermoeiende dag weer terug op het kampterrein. ‘s Avonds werd er enthousiast Groot Memory gespeeld en rond 00:00 was het toch echt bedtijd.

Donderdag zijn de Zeeverkenners in Alkmaar geweest! Nadat ze het Alkmaardermeer over waren gezeild werden alle vletten opgepikt door de Hope en naar Alkmaar gesleept. Daar moesten de Zeeverkenners per bak met een appel en 2 eieren hun avondeten bij elkaar ruilen. Aan het eind van de middag waren er wisselende resultaten, maar gelukkig sprong de leiding bij met wat extra boodschappen. Na een uur terug slepen gingen de Zeeverkenners hun eigen menu maken en die vervelende afwas doen. Na een geslaagd avondje ‘wedden dat’ was het bedtijd…

Vrijdagochtend kwam Neptunus langs om de Zeeverkenners die voor het eerst op kamp waren te dopen, want je mag natuurlijk niet zomaar op Neptunus’ water varen! Na een spannend parcours en een ‘lekker’ hapje van Neptunus werd er even lekker in het water geplonsd (het was eindelijk een heel klein beetje zwemweer!). Na de lunch mochten de bakken vrij zeilen terwijl de leiding alvast het kamp afbrak. Toen de Zeeverkenners terug waren en hun vletten afgetuigd hadden mochten ze natuurlijk ook een handje helpen. Toen kwamen ze er ook achter waar hun bedje die nacht zou liggen, namelijk onder de sterrenhemel! Om zaterdag zo min mogelijk hoeven af te breken moesten de slaaptenten weg en sliepen de Zeeverkenners in de buitenlucht, erg spannend!

Zaterdag, vertrekdag. Alle spullen moesten weer worden overgevaren, ingeladen worden en op het clubhuis enigszins worden opgeruimd. Na een lange maar erg leuke week werden de Zeeverkenners moe maar voldaan aan hun ouders afgegeven. Ook de leiding kon na een lange maar erg gezellige week eindelijk thuis rust vinden!