Lid Worden

Scouting is één van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Scouting is niet voor niets de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland! Lijkt het jou ook leuk om lid te worden van Scouting Olivier van Noort II? Neem dan contact op met de speltak voor jou leeftijd! Bij vragen mag je ook altijd contact opnemen met de secretaris.

1. Kies een speltak en neem contact op

Al vanaf 5 jaar kun je lid worden bij Scouting Olivier van Noort II.  Afhankelijk van je leeftijd ga je naar één van onze speltakken. De peildatum hiervoor is 1 januari. Dat betekent dat als je bijvoorbeeld vóór 1 januari 10 jaar bent, je bij de junioren mag. Word je pas na 1 januari 10 jaar, dan zal je eerst een jaartje naar de welpen gaan. Je kunt contact opnemen met een speltak door een e-mail te sturen. Vermeldt hierbij altijd de volledige naam en geboortedatum van het kind. Daarnaast is het handig om een telefoonnummer mee te sturen. De speltakleiding beantwoordt zo spoedig mogelijk je e-mail.

Mocht je niet direct bij een speltak terecht kunnen om dat ze vol zitten, dan kun je op een wachtlijst geplaatst worden. Zodra er dan wel plek is dan word je op de hoogte gesteld door de speltakleiding.

SONY DSC SONY DSC

Let op: wij zijn als waterscoutinggroep nou eenmaal veel op het water te vinden. In verband met de veiligheid moeten welpen en junioren minimaal in het bezit zijn van zwemdiploma A. Zeeverkenners en wilde vaart moeten minimaal in het bezit zijn van zwemdiploma B. Wanneer je (nog) niet over het vereiste diploma beschikt kan je gewoon contact opnemen met de speltakleiding, er is altijd wat af te spreken waardoor je toch lid kunt worden. Het is echter altijd de bedoeling dat je de vereiste diploma’s binnen een redelijke termijn haalt.

2. Kom 3 keer meekijken

Als je lid wilt worden van Scouting Olivier van Noort II mag je eerst 3 keer komen kijken. Je kunt hiervoor een afspraak maken met de speltak voor jouw leeftijd (uitzondering hierop zijn de plusscouts). Je kunt dan meedoen aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en onze groep. Mocht je het na 3 keer kijken niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je lid en mag je iedere week komen!

3. Schrijf je in

Wanneer lid wilt worden kan je hier het inschrijfformulier invullen. Via de mail krijg je dan een machtigingsformulier voor de contributie. De penningmeester verzorgt het innen van de contributie. Je mag gelijk al de eerstvolgende opkomst naar jouw speltak komen.

4. ScoutFit

Na het inschrijven mag je je eigen ScoutFit aanschaffen. Klik hier voor meer informatie of vraag het aan de speltakleiding.