Wie zijn wij?

Scouting Olivier van Noort II is een Waterscoutinggroep gevestigd in de Zilverstad Schoonhoven.

SONY DSC

Met 6 leeftijdsgroepen (van 5 tot 23 jaar) zijn we met kinderen en jongeren actief in, om en op het water. We beschikken over solide stalen vletten, ideaal om te leren zeilen en het Scoutingspel te beoefenen. Bijgestaan door onze sterke sleepboot de Hope zijn deze vletten de meeste zaterdag op de Lek te vinden. Voor de jongere leden beschikken we over kano’s en juniorvletten, waarmee ze regelmatig de Grote Gracht, Botersloot en Vlist onveilig maken.

Bij ons leer je roeien en zeilen, maar we doen ook allerlei andere outdoor activiteiten, zoals pionieren en vuur maken.

“Samen avonturen beleven, dát is Scouting!”

Scouting Olivier van Noort II heeft ruim 110 leden uit onder andere Schoonhoven, Bergambacht, Ammerstol, Cabauw, Groot-Ammers, Nieuwpoort en Langerak. Deze leden zijn lid van één van de 1.100 Scoutinggroepen in Nederland. Met 90.000 jeugdleden, 25.000 kaderleden en 5.000 Plusscouts is Scouting de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland! Bekijk ook eens de website van Scouting Nederland.

Lees hier de geschiedenis van Olivier van Noort, de eerste Nederlander die rond de wereld zeilde, en ontdek waarom onze vletten onder andere Eendracht en Mauritius heten!