Vrijwilligers

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Iedereen kan een rol vervullen en van betekenis zijn binnen onze vereniging! Interesse? Neem dan contact met ons op!

Speltakleiding


Iedere week hebben grote groepen kinderen en jongeren plezier in het Scoutingspel. Om deze kinderen iedere zaterdag een opkomst te kunnen bieden hebben we speltakleiding nodig. Regelmatig zijn we dan ook bij onze scoutinggroep opzoek naar nieuwe vrijwilligers die onze leidingteams willen versterken. Met meer speltakleiding kunnen we ook meer kinderen een leuke en uitdagende zaterdag bieden!

Als speltakleider ben je als vrijwilliger actief binnen je eigen speltak. Je organiseert samen met andere speltakleiders binnen je speltak opkomsten, activiteiten en kampen. Daarnaast kun je je ook inzetten voor bijvoorbeeld groepsactiviteiten. Vrijwilligers betalen geen contributie (maar mag uiteraard wel), ook niet als ze naast hun functie nog lid zijn van een speltak. Voor kampen wordt wel een kleine bijdrage gevraagd.

SONY DSC SONY DSC

Speltakleider worden?


Mail dan onze groepsbegeleider. Samen met hem ga je dan kijken bij welke speltak je ons kunt ondersteunen. Vanaf 16 jaar mag je leiding geven bij de bevers en welpen, vanaf 18 jaar mag je leiding geven bij de junioren en zeeverkenners en vanaf 21 jaar mag je de wilde vaart begeleiden. We proberen altijd zoveel mogelijk rekening te houden met je voorkeur wat betreft een speltak, maar het kan zijn dat we bij een andere speltak dringend ondersteuning nodig hebben.

Als speltakleider moet je in ieder geval op zaterdag (ochtend of middag) beschikbaar zijn voor de opkomsten. Daarnaast moet je rekening houden met diverse overleggen en natuurlijk de (zomer)kampen. Nieuwe vrijwilligers moeten in alle gevallen een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen. Uiteraard moet je ook bereidt zijn je te ontwikkelen binnen Scouting.

Het is ook mogelijk leiding te zijn als onderdeel van je maatschappelijke stage!

SONY DSC IMG_0177

Speltakleider zijn bij Scouting Olivier van Noort II


Als speltakleider ben je verantwoordelijk om een programma te organiseren voor de speltak waarvan je leiding bent. Dit doe je natuurlijk niet alleen, je werkt immers in een team. Ervaring met Scouting is natuurlijk mooi meegenomen, maar dit is zeker niet noodzakelijk!

Wanneer je begint als speltakleider bij Scouting Olivier van Noort II ga je een proefperiode in. Wanneer je zeker weet dat je speltakleider wilt worden, wordt je aspirant-leider. Samen met je teamleider en de groepsbegeleider ga je kijken wat je nog moet doen en leren om een volwaardig speltakleider te worden. In sommige gevallen zul je een speciale leiderscursus moeten volgen.

Wanneer je teamleider en de groepsbegeleider er van overtuigd zijn dat je als volwaardige speltakleider mee kunt draaien, wordt je geïnstalleerd. Je bent dan officieel speltakleider en lid van de groepsraad.

Scouting Academy


Bij Scouting vinden we het belangrijk dat leiding goed is getraind op tal van gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van spel en programmering en het organiseren en draaien van activiteiten. Deze vaardigheden kun je leren bij de Scouting Academy. Het doel van de Scouting Academy is dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting op doet, ook buiten Scouting van waarde zijn. Daarom worden deze vaardigheden, ook wel competenties genoemd, ook buiten Scouting officieel erkend.