Zeeverkenners (12 – 15 jaar)

Lijkt het je geweldig om met een zeilboot over de Lek te varen? Dan zijn de zeeverkenners echt iets voor jou! Elke zaterdag van 12:30 tot 15:30 gaan we zeilen! Geen wind? Dan kunnen altijd nog roeien of wrikken. Er is altijd wel wat te doen en te beleven in de haven en op de Lek.

IMAG0863 IMG-20140518-WA0006

De zeeverkenners bestaat uit een groep jongens en meisjes van 12 tot 15 jaar. De zeeverkenners zijn onderverdeeld in bakken, iedere bak heeft zijn eigen lelievlet. In een bak zitten 5 á 6 zeeverkenners. Iedere bak bestaat uit een bootsman, een kwartiermeester en baksleden. De bootsman en kwartiermeester zijn de oudere en meer ervaren zeeverkenners. Zij zijn verantwoordelijk voor de bak. Ze moeten er bijvoorbeeld voor zorgen dat alle zeilspullen gepakt worden en de lelievlet op- en afgetuigd wordt.

SONY DSC 100_2413

Zeeverkenners krijgen zeilinstructie van ervaren zeilers. Je kunt, als je dat wilt, zelfs het officiële CWO3 zeildiploma halen! In ieder geval mag je vanaf de eerste dag al achter het roer kruipen. Het doel is om alle zeeverkenners te leren zeilen. Dit gebeurt zowel spelenderwijs, als gewoon door middel van (theorie)lessen. De zeeverkenners gaan ook een aantal keer per jaar op kamp, waaronder een week lang zomerkamp! Ook is er in de herfst een kamp dat vooral gericht is op het leren zeilen. Ook doen de zeeverkenners mee aan diverse zeil- en roeiwedstrijden.

opkomst 29-03-2014 (22) SONY DSC

De zeeverkenners zeilen in stalen lelievletten. Deze zijn zo ontworpen dat ze voor veel verschillende dingen gebruikt kunnen worden. We kunnen er natuurlijk mee zeilen, maar ook roeien en wrikken.  Lelievletten zijn erg stabiele boten, daarnaast kunnen ze wel tegen een stootje. Dit alles maakt ze zeer geschikt voor wat wij er allemaal mee doen. De lelievletten moeten natuurlijk ook onderhouden worden. Dit doen de zeeverkenners zelf. ‘s Winter zijn we gezellig samen in de weer met het onderhoud van onze lelievletten, maar ook andere activiteiten, zoals kampvuur stoken en pionieren.

Over de zeeverkenners


Leeftijd: 12 tot 15 jaar

Opkomst: Zaterdag van 12:30 tot 15:30

Contact met de zeeverkenners?