Bever Doe Dag

Zaterdag 8 juni was er weer een groot feest voor alle bevers uit de regio! Bevers zijn de jongste speltak binnen Scouting: jongens en meisjes tussen de 5 en 7 jaar. Professor Plof kwam op deze bijzondere dag langs en hij had zijn nieuwste uitvinding meegenomen: Een teletijdmachine!

Daarmee kon hij voorwerpen uit het verre verleden naar hier halen! Maar niet alleen voorwerpen: een heuse holbewoner kwam ineens uit de teletijdmachine! De teletijdmachine raakte daarvan zo van slag dat hij helemaal doordraaide. Oh, oh, die moest gerepareerd worden, want die holbewoner kon toch niet in onze tijd blijven? Door allerlei leuke spelletjes te doen, zoals boomschors tekenen, mini pionieren en oersoep maken, konden de bevers alle onderdelen van de teletijdmachine weer terugvinden. Zo kon Professor Plof de teletijdmachine weer maken en kon de holbewoner weer terug naar huis!

Tussendoor genoten de bevers (en de leiding) van een lekker ijsje, wat limonade en chipjes. Het was prachtig weer en het feestje vond plaats op een mooie locatie (Scouting Christiaan de Wet in Ouderkerk a/d IJssel), dus een zeer geslaagde dag! Alle bevers gingen naar huis met een leuk aandenken aan de dag. Tot volgend jaar!