Halloween

Na 2 weken hard werken, bouwen en knutselen was het eindelijk zo ver. Vrijdag 2 november, Halloween in Schoonhoven. Het thema was dit jaar ‘De vloek van de Farao’.

Zoals ieder jaar kon het Spookhuis niet ontbreken. Bijna 30 vrijwilligers van Scouting hebben meegeholpen met de bouw en op de avond zelf hebben 15 ‘acteurs’ er voor gezorgd dat de bezoekers konden griezelen in ons Spookhuis.

Dit jaar was het een spannende tocht door een piramide. Ramses en Cleopatra stonden de bezoekers op te wachten om te waarschuwen voor de vloek, en ze uiteraard succes te wensen in de piramide.

Via een tunnel kwamen bezoekers terecht  bij Anubis en Amith. Anubis weegt de harten van de Farao’s. Is het hart zwaarder dan een veer, word het hart opgegeten door Amith, het monster. Voor Toetanchamon maakt Anubis een uitzondering, hij was namelijk bang dat de vloek van Toetanchamon zich op hem zou richten als hij hem niet toe zou laten in het dodenrijk…

In de volgende ruimte was te zien hoe de ingewanden uit een mummie werden gehaald. Die zouden immers gaan rotten. De mummie bleek echter nog te leven…

De schatkamer van de piramide. Vol met de mooiste spullen, mummies… en grafrovers! Deze grafrovers zijn voor niemand bang en hebben alles over voor de schatten en rijkdommen in de piramide.

De laatste ruimte. Hier ligt Toetanchamon te rusten… Toch?! Nee, de mummie blijkt nog te leven wanneer de wachter de sarcofaag open doet!