Herfstkamp

19, 20 en 21 oktober zijn de Zeeverkenners op Herfstkamp geweest. Gezien de weersverwachtingen werd er op het laatste moment besloten toch op het clubhuis te blijven, maar ondanks dat was het kamp weer voor iedereen leuk. Zaterdag- en zondagochtend kon er prima gezeild worden op de Lek!

Het doel van het Herfstkamp is om ieders zeilniveau op te krikken, maar wel op een speelse manier. De jongste krijgen met zeiltheorie te maken door middel van spellen, terwijl de oudste echt theorie lessen krijgen. Natuurlijk word er ook zoveel mogelijk gezeilt, want daar gaat het natuurlijk om!

Het Herfstkamp begon dit jaar op vrijdag avond. Na het openen werden wat zeilgerelateerde spelletjes gespeelt en theorielessen gegeven. Na een leuk avondspel was het hoog tijd om naar bed te gaan, de volgende ochtend moest er gezeilt worden!

Zaterdagochtend stond er gelukkig wind, dus bijna iedereen kon zeilen. Alleen de aller nieuwste Zeeverkenners niet, die moesten eerst nog leren hoe de boot opgetuigd moest worden, dat valt ook nog niet mee! Na de lunch weer terug naar het ponton, weer proberen te zeilen, maar er was bijna geen wind. Dan maar het slepen eens oefenen. Na een uitleg van de bemanning van de Hope over het slepen, gingen de vletten de Lek op één voor één opgepikt te worden door de Hope. Na een rondje gesleept te hebben werden alle vletten weer los gegooit en was het weer tijd om terug naar het clubhuis te gaan. Wel eerst de vletten nachtklaar maken natuurlijk!

Zondagochtend. Snel er uit! Tegen de voorspellingen in waait het toch! Snel naar het ponton, de zeilen omhoog en gaan! Iedereen heeft een kans gehad om zijn/haar zeilkunsten te verbeteren. De instructeurs deden hun best om de Zeeverkenners zo veel mogelijk te leren in de korte tijd die er nog over was. Door middel van oefeningen en aanwijzingen heeft iedereen wel weer wat opgepikt. Na de lunch alle spullen opgeruimd, en schoongemaakt. Om 15:00 was het weer tijd om naar huis te gaan, het kamp was weer voorbij…