Kaagcup

Donderdag 9 mei reisden wilde vaart en stam af naar de Kagerplassen om deel te nemen aan de Kaagcup. Samen met 1250 waterscouts en 300 vletten verbleven ze het hele weekend op en om de Kagerplassen.

De eerste dag was vooral aankomstdag. Spullen naar het eiland varen, even rondkijken en al snel in de vletten om te gaan zeilen! Er was meer dan genoeg wind en tijd om de hele Kagerplassen te verkennen. Na een gezellig avond was het vrijdag tijd voor de eerste wedstrijden. Althans, dat was de bedoeling. Helaas waaide het te hard en was het dus niet meer verantwoord om wedstrijden te zeilen. Gelukkig wisten onze wilde vaart en stam wel om te gaan met al die wind en waren ze gewoon op de plassen te vinden! Het gebeurt niet vaak dat ze met zulke wind op het water zijn en maken daar graag een keer gebruik van.

Zaterdag was de wind voldoende afgezwakt en gingen de wedstrijden wel door. De wilde vaart heeft een mooie prestatie neergezet met een 7e plaats in hun veld (standaard klasse). De stam mag ook blij zijn met een nette 12e plaats in hun veld (vrije klasse). De rest van de zaterdag was er nog tijd om wat te zeilen en de boten af te tuigen. De volgende ochtend ging iedereen op sleep naar Uithoorn, waar volgend weekend de strijd losbarst voor de Admiralencup!