Kaderkamp ZV

Zaterdag 9 februari hadden de 5 oudste Zeeverkenners kaderkamp. Het kaderkamp is speciaal voor de oudste Zeeverkenners die volgend jaar zullen overvliegen. Tijdens het kaderkamp staat plezier maken met elkaar centraal en staat er een bijzondere activiteit op het programma.

Na de opkomst op zaterdag werden de oudste Zeeverkenners gevraagd om te blijven. Ze wisten het zelf nog niet, maar hun ouders stonden al klaar met gepakte tas. Ze mochten een nachtje blijven, verrassing!

Als eerste op het programma stond het maken van het avondeten. De Zeeverkenners moesten zelf verzinnen wat ze voor zichzelf en de leiding gingen maken, uiteraard binnen een budget. Het overleg duurde even, maar uiteindelijk waren ze het eens: wraps en zelfgemaakte pizza. Vervolgens gingen ze alle benodigdheden kopen, het eten maken en natuurlijk gezellig met z’n allen de afwas doen.

Dat allemaal gedaan, moesten de Zeeverkenners warme kleren aantrekken. Vervolgens werden ze geblinddoekt in een auto gestopt. Na 45 minuten rijden werden de Zeeverkenners in een polder uit de auto gezet en moesten ze naar de dichtsbijzijnde jachthaven lopen. De Zeeverkenners kregen reddingsvesten aan en dollen mee, om vervolgens de sneeuw in gestuurd te worden.

Na een aantal uren (verkeerd) lopen kwamen ze eindelijk aan bij de jachthaven en vonden ze een besneeuwde lelievlet. Ze moesten nu nog de Lek over en van Nieuwpoort naar Schoonhoven roeien. Ze hadden geluk, dankzij smeltwater kostte het roeien weinig moeite.

Terug op het clubhuis kregen ze nog een welverdiende mok chocomelk en toen was het toch echt bedtijd. De volgende ochtend was het alleen nog maar opruimen en schoonmaken, waarna de Zeeverkenners naar huis mochten, weer een bijzondere ervaring rijker.