Leidingweekend

Op 9 maart hadden onze leden geen opkomst, en toch was de leiding volop in touw. Deze zaterdag eens niet met de opkomsten, maar met een weekend weg met alle leidinggevenden. Onder het motto teambuilding en verdieping in elkaar is de leiding op pad gegaan naar Vlaardingen voor een leuk en vooral leerzaam weekend.

Onder begeleiding van onze groepscoach en trainer Roger Kramer (www.roger.nl) zijn we opzoek gegaan naar onze eigen kwaliteiten en onze teamkwaliteiten. Ook werd er gekeken hoe we onze organisatie nog beter kunnen laten samenwerken. Een belangrijk punt hiervan is aandacht en feedback geven aan elkaar.

Door middel van praktijkopdrachten, tips en situaties behandelen kregen we inzicht hoe we elkaar feedback en positieve kritiek kunnen geven. Door dit te doen kunnen we nog beter samenwerken in onze eigen speltakken maar vooral ook tussen de speltakken onderling. Er is veel besproken en geleerd door met elkaar aan de slag te gaan.

Rond etenstijd was het tijd om aan de maaltijd te beginnen. Voor de verandering was dit niet een voorgeschotelde maaltijd, maar een opdracht om in tweetallen een deel van de maaltijd te maken. Zo gingen de leidinggevenden in koppels aan de slag met een voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Daarnaast werd er vooraf een lekkernij gemaakt en geserveerd en ‘s avonds kwamen de zelfgemaakte snacks tevoorschijn.

De kookworkshop bestond uit de volgende gerechten:
– Tijdens het koken: Tomatensalsa met stokbrood en geraspte kaas
– Voorgerecht: Meloen met ham, rucolasla, gebrande walnoten en balsamicoazijn
– Tussengerecht: Soep van knolselderij met créme fraiche en kippelboullion
– Hoofdgerecht: Tagliatelle met roompesto-saus en kipspies met champignons, courgette, paprika en aubergine
– Nagerecht: Tiramisu
– Avondsnacks: Spiesje van cherrytomaatjes/mozzarellabolletjes/salami en kipfingers

Na het eten stond een oudhollandsch avondje op het programma en werden er vele spellen gedaan met elkaar, tot in de late uurtjes. De volgende morgen werd op het gemak ontbijten en gezamelijk het weekend afgesloten. Het was een gezellig en leerzaam weekend, waar we in de toekomst nog vaak naar terug mogen kijken.