LekStrijd

Zaterdag 8 oktober organiseerde Scouting Admiraal de Ruyter in Krimpen a/d Lek weer de LekStrijd! Aan deze zeilwedstrijd deden maarliefst 21 vletten mee van verschillende Scoutinggroepen en een Zeekadetkorps. Scouting Olivier van Noort II was weer goed vertegenwoordigd met drie zeeverkennerteam, twee wilde vaartteams en een stamteam!

Om aan de LekStrijd deel te kunnen nemen moesten alle vletten wel eerst van Schoonhoven naar Krimpen a/d Lek gesleept worden. Al om half 8 ‘s ochtends waren alle deelnemers en de nodige stafleden aanwezig op het clubhuis en met het opkomende zonnetje vertrok de sleep richting Krimpen a/d Lek! Na ongeveer drie uur varen konden de vletten opgetuigd worden zodat er om 12 uur gestart kon worden.

Helaas was de combinatie van stroming en wind erg lastig en na ruim een uur zeilen was er eigenlijk nog geen enkele vlet echt gestart. De wedstrijdleiding besloot toen alle vletten naar het keerpunt te slepen om daar alsnog massaal te starten. Om alle vletten daar te krijgen werden er diverse sleepjes gevormd, waarbij onze eigen sterke sleepboot ‘de Hope’ met gemak tien vletten voor zijn rekening nam.

Na de massale start kon iedereen voor de wind richting de finish. Ons stamteam (zeilnummer 9) wist deze als eerste te bereiken met vlak achter hun de twee wilde vaartteams (zeilnummers 967 en 1529). Niet veel later volgde de zeeverkennerteams ook en aan het einde van de middag kon Scouting Olivier van Noort II trots naar huis met de 1e, 2e en 3e prijs!

RTV Krimpenerwaard heeft van de LekStrijd een leuke reportage gemaakt!