NL Doet

15 en 16 maart organiseerde het Oranje Fonds de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NL Doet. Door het hele land hebben ruim 310.000 vrijwilligers geholpen bij 8.348 klussen. Ook Scouting Olivier van Noort 2 had een klus aangemeld en is zaterdag 16 maart met 7 externe  vrijwilligers en 6 leden van ons eigen klusteam aan de slag gegaan!

In het Zeeverkennerslokaal en in de Brug (leidingruimte) was de 27 jaar oude vloer aan vervanging toe. De oude vloeren zaten vol met gaten en konden niet langer zo blijven liggen. Dankzij NL Doet hebben we deze vloeren weer netjes kunnen maken. Dit hebben ze gedaan door nieuwe platen hout over de oude houten vloeren te schroeven. Zo is de vloer weer dicht, stevig en kunnen ze weer jaren mee!

Een deel van onze klus vond ook buiten plaats. De heuvel achter het clubhuis was kaal en lelijk. In het kader van NL Doet is de heuvel aan de bovenkant afgezet met een simpel hekwerk, terwijl er aan de onderkant een houten rand is aangebracht als duidelijke grens tussen de heuvel en het grasveld. Binnenkort word de heuvel nog voorzien van beplanting waardoor het terrein er weer een stuk netter uit ziet!

Alle vrijwilligers ontzettend bedankt voor het helpen bij deze actie!

Volgend jaar ook helpen? In 2014 wordt NL Doet op 21 en 22 maart gehouden! www.nldoet.nl