Overvliegen

Zaterdag 28 september was het jaarlijkse overvliegen! De oudste van iedere speltak ‘vloog’ tijdens een heel spektakel ‘over’ naar de volgende speltak! Maarliefst 22 kinderen hebben een plekje gekregen bij een nieuwe speltak, en dat is natuurlijk altijd erg spannend!

De dag begon met het gezamelijk openen met alle speltakken. Direct daarna werden enkele oud-leiding bedankt en zijn er maarliefst 5 nieuwe vrijwillige leiding geïnstalleerd!

De Bevers naar de Welpen, de Welpen naar de Zeeverkenners, de Zeeverkenners naar de Wilde Vaart en de Wilde Vaart naar de Stam. Dit jaar is er weer veel van speltak gewisseld, maar voor sommige kinderen was dat lastiger dan andere. Waar Bevers via een vrij simpele brug al Welpen werden, moesten Welpen via een ‘chinese overzet’ en een glijbaan naar de Zeeverkenners. Ook de Zeeverkenners moesten dit doen, maar dan met minder hulpmiddelen en als afsluiter met een kabelbaan naar beneden, dan zijn ze pas echt overgevlogen!

Nadat iedereen weer droge kleren aan had, gingen alle kinderen de stad in voor een vossenjacht! Er liepen namelijk allerlei rare figuren rond, zoals Garfield, Ursula, een militair, maar ook Scouting figuren zoals Lange Doener, Bas Bos en hyperscout.

Na dit leuke spel werd de dag traditoneel afgesloten met een heerlijk bordje boerenkool! Al met al was het voor iedereen een leuke en geslaagde dag!