Zomerkamp Welpen

Aan het begin van de zomervakantie zijn de welpen op zomerkamp geweest naar het Scouting Kampeerterrein PBC in Austerlitz. Ze hebben daar de hele week in tenten in het bos geslapen. Tijdens het kamp hebben ze de landheer Carlos Fernandes Cortes en zijn dochter Esmeralda geholpen met het betalen van de veel te hoge belasting die ze moesten afdragen. Tot overmaat van ramp werd het zuur verdiende geld ook nog eens gestolen! Door middel van o.a smokkelspellen en speurtochten is er weer veel geld terug gevonden, en met de hulp van Zorro hebben ze het overige geld bij elkaar verzameld!

Aan het einde van het kamp kregen ze een brief van de belastingdienst. De landheer had jaren lang teveel geld betaald en zou dus veel terug krijgen. Zou dit ook het werk van Zorro zijn geweest?

De welpen hebben deze week naast het helpen van de landheer nog veel meer leuke dingen gedaan. Zo hebben ze nog samen met andere groepen samen ochtend gymnastiek gedaan en hebben ze over een zeepbaan geschoven. De welpen zijn ook veel buiten het kampterrein geweest. Zo zijn ze naar de stad en naar het zwembad geweest, maar ook naar de grote speeltuin bij de piramide van Austerlitz.

Kortom, de Welpen en de leiding hebben weer een zeer geslaagde week gehad!