ZV verdienen insignes!

De afgelopen weken hebben de zeeverkenners hard gewerkt om insignes te verdienen. Dit jaar konden ze kiezen uit vuurmeester, koken of pionieren.

Bij het insigne vuurmeester hebben de zeeverkenners gefocust op het maken van verschillende soorten vuren en het maken van vuur met verschillende materialen. Het insigne omvat niet alleen het maken van vuur, maar ook het veilig omgaan met voor hoort daar bij! Hiervoor zijn de zeeverkenners een middag bij de brandweer op bezoek geweest, waar een hele hoop is verteld. Ook hebben de zeeverkenners daar verschillende vuren gedoofd. Het meest intense was toch wel het gecontroleerd opblazen van een gasfles!

Bij de zeeverkenners wordt er regelmatig gepionierd, vandaar dat alle eerstejaars zeeverkenners eerst het insigne pionieren halen. In vier weken tijd hebben de zeeverkenners de basis van het pionieren geleerd en daarnaast ook nog eens een aantal mooie bouwwerken neergezet. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een V-brug (op vier meter hoogte!) en een grote familieschommel.

Met het insigne koken zijn de zeeverkenners bij het begin begonnen door te gaan kijken waar bijvoorbeeld bloem, melk en vlees vandaan komt. Hiervoor zijn de zeeverkenners op bezoek geweest bij korenmolen ‘de Windotter’ in IJsselstein. De zeeverkenners hebben niet alleen veel geleerd, ze hebben ook zelf meel gemaakt. De zeeverkenners zijn ook op bezoek geweest bij Gildeslager van Laar in Bergambacht om van alles te leren over slagers en vlees. Ze kwamen zelfs terug met zelfgemaakte worsten! Daarnaast zijn de zeeverkenners bij melkkoeboerderij Adwin van Schaaik langs geweest om te kijken waar melk nou ook al weer vandaan komt. Tijdens de laatste opkomst werd er ook nog daadwerkelijk gekookt en gingen de zeeverkenners met een heerlijke zelfgemaakte quiche naar huis!

windotter gildeslager-footer